tiistai 23. elokuuta 2016

Eloisa elokuu

Sheltti erkkari järjestettiin tänä vuonna Helsingissä Tuomarinkartanossa. Shelttejä oli kaikkiaan ilmoitettu 133 koiraa.  Hupi korkkasi viralliset kehät 9kk ja 1vkon iässä hienosti ERI,SA,JUK3! Junnu uroksia 16 kpl Brian Hullin kehässä. Hupin ajatukset jonninverran jossain ihan muualla kuin esiintymisessä. Se on niin utelias ja mielellään leikkimässä muitten kanssa ja nyt myös narttujen perään piipitys on alkanut että hiki meinaa tulla kun yrität näyttää edes etäisesti siltä että tiedetään mitä ollaan tekemässä :D 

 "A good foreface, excellent top and eye placement. Sweet expression. Flat nice skull, good ears, good reach of neck. Nice topline and shoulder angulation. Well bend stifle. Good lenght of tail. Moved easy. "Hupi pääsi myös pyörähtämään jälkeläisluokassa josta voitto eli Helga pentuineen BIS jälkeläisluokka. (no joo oltiin ainoita mut ei se haittaa :D ) 


Pikkasen jos satoi.. Kuva Sirpa Saari
Hupin ja Andan pentukurssi on jo kovassa vauhdissa. Molemmat pennut nopeita oppimaan eikä Hupikaan tommosessa tilanteessa kiinnitä muihin huomiota. Pitäis tehdä näyttelyistäkin semmonen "meidänkupla". Luopuminen, mukana kulkeminen ja luoksetulo alkavat olla vahvoja molemmilla. Hupin mukana tulemiset ajoittain muistuttaa jo ihan seuraamista, Anda kulkee vielä liian edessä mutta kauniissa kontaktissa kuitenkin. Kosketusalusta otettu myös Andan treeneihin mukaan. Nopeestihan tuo sen hoksi. 

Muutama kerta käyty jäljellä Robinin ja Andan kanssa. Pentu jaksaa hienosti keskittyä ja Robin tekee tarkkaa työtä.

Minnin aksa edistynyt myös. Alettu treenimään enemmän riskillä ja koitan ottamatta varman päälle. Minni alkuun kovin hämmentynyt kun hänet jätetään ja varsinkin puomista ja renkaasta pyyhkäsee ohi jos oon kovasti edellä. Lotta Vuorelan hyppytekniikka kurssilla käytiin pyörähtämässä ja kuuntelemassa henkisen valmentautumisen luentoa.

14.8 osallistuttiin Robin kanssa tokon valmennusrenkaan päivään. Kouluttajina Oili Huotari ja Sirke Viitanen. Oilin kanssa käytiin läpi nopeaa perusasentoa jossa oltais ns kuplassa. Nyt kun oon naksutella eteenpäin katsomista niin tarjoaa ajoittain sitä ja meidän hyväkin perusasento on kuulemma löysä. Koiran täytyisi olla aktiivinen myös perusasennossa. Tätä korjailtu palkkaamalla ylös että kurkottaisi nenää ylöspäin, pelkkä katse ei riitä. Tää toikin kivasti säpinää koiraan ja ekaa kertaa myös tunnen koiran siinä kun ylettyy nojaamaan nenällä käteen. Peilin edessä kotona harjotukset jatkuu.
Sirken kanssa katsottiin peruuttamista. Menee n 2m hyvin suoraan ja sit leviää ja alkaa teputtamaan. Pitäis kuulemma ensin peruuttaa mun edessä pitkää pätkää ja sit siirtää sivulle.  Lisäksi käyttöön etupalkka jos vähän rauhottais tassuja. Peruuttaminen noin muutenkin kuumentava liike meille et ihmeen hyvin pakka pysyi kasassa toistoista huolimatta.

Ai niin, Robinin pennut kaikki pentutarkissa silmiä myöten terveitä ja pojilla molemmat timantit siellä missä kuuluukin. Viisikko kotiutui omiin koteihinsa reilu 8viikon iässä. Alla kuvia. Ainakin muutamia näistä pääsee onneksi tapaamaan kun asuvat lähellä niin pääsee seuraamaan kuinka kasvavat. Ihanat, aktiiviset kodit saivat kaikki =)


Ens viikonloppu vierähtää viron puolella, siitä seuraava minnin kanssa kisaillessa ja sitten päästänkin muutto ja remonttihommiin. Jee vihdoin päästään maalle! =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti